Personalfest

Nu har Herbert och jag varit på personalfest. En mycket trevlig och lyckad sådan med god mat, trevliga kollegor och musik samt dans. Men, så var det ju detta med maten. Ett stort problem för mig, alltid, har varit buffér. Jag äter alltid för mycket. Och får som blackout när jag ska hämta mat, jag plockar och plockar och oftast mycket av det fetaste och minst nyttiga. Så, nu med min minimage behövdes en plan. Strategin var att jag innan det var dags att hämta mat gick och spanade in buffén och kollade vad som fanns. Jag valde ut vad jag ville ha, vad jag skulle hoppa över, och försökte tänka hur mycket jag ska plocka. Klara, färdiga gå! Jag går fram och känner stressen av alla som står i kö. Jag tar min tallrik, och öser på mat. Min vanliga blackout är åter ett faktum!! Jag plockar av typ allt, och mycket mer än vad jag skulle kunna äta. Sätter mig ner och skäms när jag inser hur mycket jag tagit. Egentligen inte så mycket mer än mina kollegor - men på tok för mycket för Herbert och mig. Jag äter långsamt, under 1 timmes tid. Flera av kollegorna har redan hunnit gå en andra gång och druckit upp 2 glas vin. Själv kämpar jag på. Men efter knappt halva tallriken säger Herbert tydligt stopp! Ingen mer mat, inget kaffe och ingen dessert. Jag skäms en gång till när min tallrik hämtas och all god mat som ska kastas. Varför kunde jag inte bara följa min plan!? Varför är det så svårt med buffeér??? Någon som kan förklara det för mig?

Kommentera här: